Kristaller för beskydd och rening

renande och skyddande kristaller

11 Kristaller för beskydd och rening


Kristaller har fascinerat människor i århundraden, inte bara för att de är vackra utan också för deras förmåga att bland annat omvandla, rena och skydda energi. I denna guide kommer vi att utforska varför och hur du kan använda kristaller för att skapa ett skydd mot negativa energier och rena din omgivning från oönskade energier.

Från uråldriga shamanistiska traditioner till moderna andliga praktiker har användningen av kristaller som verktyg för energiskydd och rening funnits med. Genom att välja rätt kristaller kan du skydda och rena ditt energifält / din aura, behålla din energi frekvens hög och positiv, samt upprätthålla positiv energi omkring dig.

Med kristallernas hjälp kan du rena och skydda både dig - din aura och din kropp samt energier i utvalda rum eller hela ditt hem. Du kan även ha dem för skydd mot negativa, låga energier, andar, entiteter och liknande. Kristaller är perfekt för till exempel empater och känner av andras energier, eller om du vill rena från spöken och tung energi hemma.


Vilken kristall ska man välja?

Varje kristall har sina egna unika energier och egenskaper som kan hjälpa till att förstärka dina intentioner. Din intuition spelar stor roll när du väljer kristaller. När du utforskar olika kristaller, ta dig tid att hålla dem i handen och känna deras energi. Lyssna till din inre känsla och observera vilka kristaller som drar till sig din uppmärksamhet. Din intuition och kropp vet ofta vilka kristaller som du bäst behöver. Man kan få en känsla av att verkligen tycka om en viss sten när man håller i den - välj den! Men man kan även känna ett starkt motstånd och känna att “den här tycker jag inte alls om”, och då faktiskt behöva den… ;-)

När du beställer kristaller från oss försöker vi alltid intuitivt känna in vilken sten av dem vi har i lagret av den sorten, som passar just dig, samt väljer såklart ut en så fin som möjligt.


Vilka kristaller är bäst för beskydd och för att rena energier?

Här följer en liten guide på kristaller du kan välja mellan. Kom ihåg att programmera kristallen för rening / beskydd - tala om för den vad du vill att den ska hjälpa dig med, helt enkelt.

Vet du inte hur man gör? >>> Ladda ner vår gratis kristallguide här


 1. Selenit: En kraftfull kristall för rening som kan användas för att rena andra kristaller och rum / bostäder från negativ energi. Placera dina andra kristaller på eller intill seleniten för att rena dem. Att ha selenit i ett rum hjälper till att rensa negativ energi i det. Selenit är självrenande mestadels, och den tål inte vatten, så vill du rena den emellanåt - använd t.ex. rökelse (salvia) eller blås på den med intentionen att rena från gamla / tunga / låga energier.

  selenit


 2. Ametist: Sägs kunna rena sinnet och skydda mot negativa tankar och energier. Kan även rena andra kristaller, och är ganska självrenande, men behöver hjälp med rening lite då och då. Andra egenskaper som ametisten sägs ha är: lugnande vid stress och huvudvärk, sömnproblem och mardrömmar. Den lär också ska vara bra för vår intuition och andliga utveckling. Sägs kunna hjälpa oss känna inre styrka och stabilitet samt vara bra för vårt allmänna välbefinnande.

  ametist


 3. Bergskristall (klar kvarts): är en allmänt renande sten som förstärker energier och kan användas för att rena andra kristaller och förstärka deras egenskaper. Bergkristall tar dock lätt upp energier och kan behöva renas emellanåt själv också. Den är mycket lätt att programmera för önskat ändamål. Placera bergskristall i fönstret så sägs den dra in positiv energi i hemmet.

  bergskristall bergskristall


 4. Citrin: har en väldigt positiv och glad energi som sägs kunna rensa ut negativitet, och hjälpa till att sprida positivitet, och även stärka självförtroendet. Den lär ska kunna hjälpa till att minska rädslor, våga mer, och släppa tvivel. Behöver man ny energi och fokus lär den också ska vara bra att använda. Även mot mardrömmar (gärna i kombination med till exempel hematit och/eller ametist) ska den vara hjälpsam.

  citrin


 5. Rökkvarts: Absorberar och transformerar tunga, negativa energier samtidigt som den rensar och är väldigt jordande och lugnande. Kanske den allra bästa stenen för att rena energier faktiskt. Den sägs också kunna skydda mot mediala/psykiska attacker, likt svart obsidian, samt ge skydd mot elektromagnetisk strålning. Lär även ska vara lugnande vid stress och ångestliknande känslor, kunna hjälpa oss med utrensning/detox, och lindra smärta och spänningar i kroppen. Den kan hjälpa oss vara i mer kontakt med vårt inre, samt hjälpa oss i utmanande situationer och vid förändring.

  rökkvarts


 6. Svart obsidian är en riktigt bra sten för skydd mot tunga / negativa energier och sägs också kunna skydda mot så kallade psykiska/mediala attacker (t.ex. om någon sänder negativa tankar eller svart magi mot dig). Den kan också hjälpa oss att främja ärlighet och avslöja sanningar. I personlig utveckling sägs den kunna hjälpa oss att rensa ut gamla negativa tankemönster, öka självinsikten och hjälpa oss hantera känslor mer konstruktivt. Väldigt jordande sten som alltså även renar energier bra.

  svart obsidian


 7. Hematit: En väldigt jordande sten som sägs kunna rensa och balansera energiflödet i kroppen och utrymmen. Lär kunna hjälpa oss känna mer stabilitet, inre styrka, beslutsamhet och mod. Sägs vara bra för att transformera låga/negativa energier till mer positiva. Även bra att använda när vi vill ha mer fokus, koncentration och bättre minne.

  hematit


 8. Fluorit: Hjälper till att rena tankarna, öka intuition och kreativitet, samt skapa en harmonisk energi i omgivningen. Den sägs även kunna skydda mot negativa energier, och hjälpa oss känna mer lugn och trygghet, samt balansera våra energier.

  fluorit


 9. Shungite / shungit: sägs hjälpa till att absorbera och neutralisera skadliga energier, inklusive elektromagnetisk strålning. Den lär ska vara kraftfullt renande när det kommer till föroreningar i luft och vatten, negativa energier och känslor, samt för blockeringar i vårt energifält/aura.

  shungit


 10.  Svart turmalin: (kallas även schorl / schörl) är en stor favorit hos många när det kommer till jordning, balans och rening av energier. Känner man sig överväldigad kan den hjälpa en till mer centrering och grundning. Den lär kunna absorbera negativ energi från både människor och platser, rena den och transformera den till mer positiv sådan. Den sägs också kunna hjälpa oss släppa rädslor, känna oss mer modiga och glada, samt släppa negativa tankemönster och blockeringar.

  svart turmalin


 11. Pyrit: lär också ska vara bra för beskydd, ungefär som en “skyddande sköld”. Den har en positiv energi som även sägs ge tur, sprida glädje, öka kreativiteten, motverka trötthet, ge klarare tankar, höja energifrekvensen och bringa harmoni. Sägs även stärka självförtroendet, minska rädslor, ge harmoni och välbefinnande.

  pyrit

 

Renande kristaller
Dessa kristaller har olika renande egenskaper och kan användas för att rena energiflödet i till exempel ditt hem, på din arbetsplats eller i ditt personliga energifält (auran). Kom ihåg att rengöra och ladda dina kristaller regelbundet så att deras renande egenskaper bibehålls. De tar ju upp energier som du vill rensa, så stenarna i sin tur behöver få rena sig från dem emellanåt… ;-)

 


Tips om att rena, ladda och programmera kristallerna?
>>> Ladda ner vår gratis guide

 

Lästips från bloggen
>>> Kristaller för nybörjare