Kristaller för nybörjare

Kristaller för nybörjare

Vilka kristaller passar nybörjare? - 12 tips för dig som är ny på stenar

Vilka kristaller ska man börja med? Det är en vanlig fråga vi får i butiken. Här i bloggen har vi samlat några bra tips för nybörjare på kristaller. Läs mer här nedanför. :-)


Du kan även höra Therese berätta om kristallerna i vår podd nedan:Tips: >>> Ladda ner vår gratis guide om kristaller

De vanligaste kristallerna som många brukar ha i sitt start-kit för nybörjare är bland annat:

- Rosenkvarts en sten för kärlek, harmoni, självkärlek och självkänsla, tröst (t.ex. vid sorg) och ger lugn, bland annat. En sten för hjärtchakrat.


rosenkvarts

 

-Ametist sägs vara en bra kristall mot stress, nedstämdhet, ångest och oro. Det är även en sten för lugn och intuition. Den har en renande och skyddande energi. En sten för pannchakrat och kronchakrat.

ametist

 

-Bergkristall / bergskristall är en av de bästa stenarna för healing, balansering av energier och chakran. Det är även en sten för manifestering och för att förstärka andra energier. Man kan lägga bergskristaller i fönstret för att få in mer positiv energi i hemmet. Passar alla chakran.

bergskristall

-Citrin är en sten för energi, glädje, självkänsla. Det är också en kristall för tur och lycka, självkänsla och skydd mot negativitet. En sten för solar plexus chakrat.

 citrin

 

-Karneol är en kristall för energi, glädje, kreativitet, mod, självkänsla och passion. Den sägs även vara bra för fertilitet och som beskydd under graviditet. En sten för navelchakrat.

karneolAndra bra stenar att ha

-Svart turmalin är en kristall för beskydd och jordning. En sten mot blockeringar och för att släppa begränsningar. Det är även en sten som används mot strålning från t.ex. datorer och mobiltelefoner (även rosenkvarts och shungit sägs ha sådana egenskaper). En sten för baschakrat.

svart turmalin

 

-Rökkvarts är en annan sten för rening, beskydd och jordning. Den kan rena från tunga känslor som ilska och hat, nedstämdhet, sorg etc. Passar baschakrat.

rökkvarts

 

-Hematit är en jordande kristall som kan hjälpa oss vara närvarande, lösa problem och tänka logiskt. Det lär även vara en sten för minnet, eftersom den sägs hjälpa en bli mer klartänkt. En sten för baschakrat.

 hematit


-Blå kalcit är en av de kristaller för sömn som många av våra kunder gillar. Den har en lugnande energi som lär ska hjälpa oss sova gott. Den sägs också hjälpa vårt minne och kommunikation, att stå i vår egen sanning. En sten för halschakrat.

 blå kalcit

-Grön aventurin är en av de kristaller för tur, lycka, framgång och hälsa som är vanligast. Det är en healingkristall som kan hjälpa till att balansera känslor och rensa blockeringar, till exempel. En sten för hjärtchakrat.

 grön aventurin

-Selenit är en kristall för rening, som höjer energier. En av de kristaller för meditation och kontakt med änglar och guider som används mest. Den är självrenande så du kan ha den bland dina andra stenar för att hjälpa till att rena deras energier. En sten som kan passa för alla chakran (eftersom den är vit=) men kanske främst kronchakrat.

selenit


>>> Hur renar man sina kristaller och stenar? - Fler tips i bloggen

 

-Golden healer är en kristall för healing, lugn, ny energi och för att lösa energiblockeringar. Passar alla chakran. Utmärkt vid kristallhealing!

golden healer

Bonus-tips:

-Amazonit är en kristall för självkänsla, framförallt för tjejer och kvinnor. Den lär även ska vara bra vid förändringar och för att hjälpa oss ta ansvar för vårt eget liv. En sten för hjärtchakrat.

amazonit


-Tigeröga är också en sten för självkänsla, men även mod, klarhet, ordning och reda. En sten som passar solar plexus chakrat väl.

tigeröga