Om oss

Vi finns på Östra Långgatan 18 i centrala Sundsvall.
Öppettiderna finner du här på hemsidan.

 

Etiskhet och miljö

Människor, djur och miljö är viktiga för oss. Vi återvinner och återanvänder, väljer naturliga ekologiska medel (t.ex. tvål, tvättmedel, städ etc) och produkter i största möjliga mån. Våra leverantörer har också samma tänk, liksom att de handlar med kristallgrossister som har bra villkor för både miljö och anställda. Företagets bil är såklart miljöklassad.

 

 

Therese och hunden Tim

 Varför startade jag Butik Ametist?

Jag har alltid varit intresserad av andlighet, healing och kristaller. Samlade stenar som barn (till mammas stora förtret då jag ofta glömde ta ur dem ur fickorna så de hamnade i tvättmaskinen), och började samla kristaller i yngre tonåren.

Eftersom jag är uppvuxen på en liten ort i Dalarna, och andlighet på den tiden inte var så "stort" så fanns närmsta andliga butik hela 15 mil bort. Men den besöktes rätt flitigt av mig så fort jag kunde. Sedan började det dyka upp webbutiker - sådan lycka! 

Drömmen om en egen butik/webbutik på temat fanns redan när jag var 15 år (jag är född 1983 så det var ett tag sedan), men det dröjde till 2012 innan jag riktigt började våga starta.

 

Varför namnet?

Jag hade i min vision som tonåring sett lila färg runt min butik. Och när jag funderade över namn när det var dags att starta, kopplade jag färgen lila (som också står för andlighet) och stenen för mitt stjärntecken vattumannen; ametisten, och fick därifrån idén.


Kurser, healing och vägledning

Jag har sedan tonåren också utvecklat mina mediala och helande sidor, och jobbar idag även som spirituell mentor med kursverksamhet (främst online) samt healer och intuitiv vägledare.

Vill du veta mer om de utbildningar jag gått och de kurser jag håller så kolla in: www.svenskahealingskolan.se

Mvh Therese

 

 

Fakta

Butik Ametist och Svenska Healingskolan är en del av Kreativ Friskvård i Sundsvall AB. Säte: Sundsvall. Orgnr: 559069-7388.
Företaget ägs och drivs av Therese Blom.

Vi har funnits som webbutik sedan 2012 och som fysisk butik sedan ca 2013/2014. Kreativ Friskvård startades redan 2009 som enskild firma men då som presentbutik, inriktningen friskvård och andlighet blev 2009. 2016 ombildades firman till aktiebolag. 2007-2008 var företaget en present-/hobbybutik i Dalarna, tills Therese flyttade till Sundsvall för att utbilda sig till hälsovägledare.

 

 

Personal
Förutom Therese finns även medarbetarna EmmaE och Victoria på plats. Vi har även medhjälparna Inga-Lill och EmmaL i butiken emellanåt. Ibland är även vovven Tim (japansk spets född 2018) med i kulisserna.

 EmmaE gillar kristaller och är utbildad yogalärare (kundalini/yin). Victoria är healer och intuitiv/medial vägledare och har intresse för eteriska oljor och hur man gör egen hudvård med dem.

Inga-Lill jobbar, precis som Therese, även med Atlantean healing. Hon kan dessutom en del om dofter och eteriska oljor, och har ett intresse inom alternativmedicin, inkashamanism och hälsa. EmmaL gillar kristaller och personlig utveckling och är även en duktig fotograf.

 

 

Samarbete - foto

Produktfoton tas oftast av mig (om vi inte får bilder från våra leverantörer), Therese, men jag anlitar även Veronica på Fotograf Smultronstrå för t.ex. porträtt och bilder till hemsidan.

 

Foto: Fotograf Smultronstrå, Sundsvall