Hur väljer man kristaller intuitivt?

Välja kristaller med intuitionen

Hur väljer man kristaller intuitivt? 

Lyssna på inlägget i podcasten eller läs vidare nedanför:

 

Många som kommer till butiken och söker kristaller vet i tanken vad de vill ha kristallen för eller emot. Till exempel en sten som kan hjälpa till att främja god sömn. Då kan man såklart gå på logiken och läsa sig till vilken kristall som kommer passa - i det här fallet kanske det blir att man väljer en ametist, blå kalcit eller golden healer.

 

 Men hur vet man att det blir just rätt sten - att den kommer passa just  mig så att säga? Om du har möjlighet att själv hålla i stenen, i en kristallbutik, så kanske du får en känsla för om du gillar stenen eller inte. Du kanske tycker om färgen, formen, hur den känns i handen… Lyssna på den känslan - för din intuition pratar ofta just via dina känslor. Gå inte så mycket på vad tankarna säger - hjärnan kanske vill välja utifrån pris eller storlek, eller om stenen har någon “skavank” eller så. Men vad säger din känsla? Känns stenen rätt? Gillar du den?

Ibland kan det förstås vara tvärtom också - en sten man absolut inte känner sig dragen till, kanske till och med får en slags avsky för, kan vara precis den man behöver. Jag har till exempel ogillat färgen orange i många år, ville t.ex. inte ha karneol-stenar, men insåg att det berodde på en obalans i navelchakrat. När jag började jobba med obalansen så gillade jag färgen mer och mer. Nu använder jag gärna karneol, och har till och med orange i vissa detaljer i inredningen hemma.Men om man inte vet alls vad man behöver - hur vet man vilken kristall man ska välja då?
Samma sak där - är du i en butik där du kan hålla i stenarna så gå på känslan - vilken du känner dig dragen till - eller inte dragen alls. Den sten du känner motvilja mot - om du läser om vad den betyder och jobbar med, så kanske du ser att den faktiskt var vad du sökte efter och behövde. Det är såklart inte alltid så, men oftare än man tror. 🙂 Och om du känner att du dras till en sten, men beskrivningen om den inte motsvarar det du tänkte att du skulle ha, strunta i texten då - det viktigaste är faktiskt din känsla! Känns det rätt så brukar det också vara rätt!När man handlar online då?
Om du beställer kristaller så är det förstås lite svårare kanske att få den där känslan - men du kan läsa beskrivningarna och kolla på bilderna, och så att säga “tona in” dig på kristallens energi. Kanske visualisera och låtsats att du håller den i din hand - vad får du för känsla?

   Du kanske känner när du läser en beskrivning att “åh ja, den behöver jag” - då har du vägledningen där.

 

Intention
Framförallt om du har intentionen att känna in intuitivt vad det är för sten du behöver - din intention och tanke styr energi. Så har du bestämt dig för att du ska känna in vilken sten du ska välja, ha tillit till att du kommer känna/veta.

 

Hur stärker man intuitionen?
Men för att komma i kontakt med intuitionen behöver vi också liksom “kliva ur tankarna” lite. Vi är vana vid att vara i tankarna och logiken. Intuitionen är ju mer känsla - och kanske har vi till och med litegrann “stängt av” våra känslor. Kanske är vi stressade, har varit med om jobbiga saker, kanske har värk eller sjukdom… Då är det lätt att vi lite “hamnar utanför oss själva”, vi stänger kanske av känslorna för att orka med. Vi blir mer i huvudet och mindre i kroppen. Faktiskt väldigt vanligt. Men det blir svårt att vara i kontakt med sin intuition, sitt inre och sitt Högre Jag då.

Vi behöver vara i nuet, jordade, närvarande i kroppen, för att kunna vara en så bra kanal för intuitiv information som möjligt. Jämför det med att ratta in rätt frekvens på radion - om vi inte får in rätt MHz, så kommer ljudet kanske bli både lågt och raspigt, otydligt. På samma sätt blir den intuitiva informationen inte så ren och klar som den skulle kunna vara, om vi är för mycket i tanken och för lite i kroppen och känslan.

 

Så hur gör man för att vara i mer kontakt med intuitionen när man ska välja kristaller då?

Enklast är att börja med att tänka på din andning - andas med magen, långa, långsamma och djupa andetag. Det säger åt kroppen att släppa stress, att vi är lugna och trygga. Tänk sedan att du liksom “landar” i din kropp, ungefär som om du och din själ varit en bit utanför den fysiska kroppen. Känn, tänk, visualisera (vad som känns bäst för dig) att du faktiskt tar plats i kroppen. Och våga känna. Våga ha kontakt med dina känslor. Det kan vara jobbigt med känslor, men de är inte farliga. Våga lyssna på din kropp. Våga känna efter - får du kanske ett glatt pirr i magen av en viss kristall, en värmekänsla, eller känns det inte just något alls? Om du får den där bra känslan så är det troligen rätt sten för dig.

Tips för att välja kristaller
Så våga låta tankarna vila - och fråga inåt istället nästa gång du ska välja en kristall. Du kan t.ex. tänka frågan “är det här rätt sten för mig?” Känn sedan in vad du får för svar - ibland kan det komma som en känsla, ett ord, en bild, eller bara en “vetskap”. Man kan även använda “kroppspendeln” - en övning från t.ex. kinesiologi där man blundar och ställer en ja/nej-fråga.Känner man att kroppen faller framåt brukar det betyda ett ja-svar, och bakåt brukar vara ett nej.