Skydda sina energier? Enkla tips för energiskydd & rening

Skydda sig från negativa energier?


En vanlig fråga vi får i butiken är om hur man kan skydda sig från negativa energier, entiteter, spöken och “levande energitjuvar” (människor som man upplever tar av ens energi).


Det finns såklart en rad olika tekniker man kan jobba med när det kommer till energiskydd och även rening av energier. Men här nedan listar vi några vanliga.

 

Kristaller

Många, liksom vi, älskar kristaller. Det finns såklart stenar som sägs vibrera i en frekvens som hjälper oss med beskydd från “tunga/mörka” energier. Mörka stenar brukar fungera bäst, som t.ex. de populära svart turmalin, rökkvarts, obsidian, jet/gagat, pyrit (även om den är guldfärgad), och även ametist (gärna i en mörk lila nyans). Röd jaspis och röd kalcit är också jordande stenar som kan fungera bra som beskydd.


Selenit är renande och högfrekvent.


Kristaller som hjälper en att höja sin energi är bland andra citrin, golden healer, karneol, eldagat, amazonit, gul kalcit och gul aventurin.


Du kan hitta fler stenar för beskydd om du söker i vår webbutik på ordet beskydd.


Hur gör man med kristallerna?
Man kan bära kristallerna på sig, som smycken eller helt enkelt stoppa en sten i fickan (eller behån, vilket många kvinnor tycker är praktiskt). Det funkar även fint att ha kristallerna i hemmet för beskydd och rening av det. Kom ihåg att rena och programmera dem.

>>> Mer tips om hur du använder kristaller hittar du i vår gratis kristallguide här 

Rökelse och eteriska oljor

För att rena tung energi kan man jobba med energier som är mer högfrekventa. Jämför energin av sorg med energin av glädje, så förstår du nog hur vi tänker när vi menar “tunga/lågfrekventa” respektive “lätta/högfrekventa” energier.


Rökelser, örter och eteriska oljor (som ju utvinns ur örter) kan passa utmärkt att rena och höja energi med. Den mest klassiska är väl vit salvia, som finns både som torkad ört, rökelse, eterisk olja och färdig renande spray hos oss.


Andra exempel på renande rökelser är palo santo och dragons blood.


Palo santo sägs även höja energi, liksom den populära örtblandningen/doftvattnet Agua de Florida (floridavatten). Det finns även en rökelse från Satya som har namnet Positive vibes, som har en “glad” energi, och som är väldigt populär hos många av våra kunder. 


Såklart kan du använda den doft du tycker om och blir glad av - den höjer ju också energin, även om den kanske inte finns omnämnd här i denna korta lista. :-)

 

 

Renande energi

En energiform som alla kan använda, oavsett om man har gått någon kurs i healing eller ej, är den violetta flamman. En härligt lila/violett energi, likt färgen på ametister. Den här energin kan man kalla på - visualisera och känna - för att rena både sig själv och bostaden. Du kan kalla på den genom att tänka dig att den finns runt/i dig och platsen du vill rena. Man kan även använda ord och säga/tänka exempelvis: “Tack violetta flamman för att du skyddar, omger och renar mig och min bostad”. 


Jordning

Att vara jordad, centrerad i sig själv, och närvarande i nuet, fungerar också ofta bra som energiskydd. >>>Testa gärna vår korta meditation för jordning på youtube

 

 

 

Kurs rena skydda energier