Ritual för vårdagjämningen

Ritual med kristaller för vårdagjämningen
Att göra en ritual / meditation med kristaller passar väl fint så här inför vårdagjämningen?! Vad vill du släppa, vad vill du ha in mer av i ditt liv?
 
Välj ut några kristaller som du tycker känns bra och passar det du vill ha in mer av. Tex:
 
*Kärlek: rosenkvarts, maganokalcit, smaragd
*Pengar: citrin, heliotrop, grön aventurin
*Hälsa: grön aventurin, golden healer, bergskristall
*Lugn och beskydd: ametist, svart turmalin, röd jaspis
*Självförtroende: tigeröga, gul aventurin, rosenkvarts
 
Tips på ritual:
-Rena stenarna, t.ex. genom att skölja dem under vattenkranen.
 
-Programmera dem genom att hålla dem i din hand och säga t.ex. "tack för att ni hjälper mig få in mer kärlek och hälsa i mitt liv", eller var mer specifik. "Tack för att min relation till (namn) förbättras." "Tack för att jag helas från (besvär)".
 
-Sitt eller ligg bekvämt med stenarna intill dig eller på dig, gör meditationen nedan, eller någon annan som du känner passar.
 
Meditationen:
-Visualisera att du befinner dig intill en älv, å eller porlande bäck.
Tänk dig att du har små pinnar i handen. Låt varje pinne symbolisera något du vill släppa och gå vidare från i livet. T.ex. stress, dålig självkänsla, oro, etc. Blås en känsla i taget till en pinne. Kasta den sedan i vattnet och se hur den driver iväg. Känn/tänk att det problem du ville släppa nu följer med pinnen bort.
 
(Om du har möjlighet så blir detta självklart ännu mer kraftfullt om du kan befinna dig i naturen och använda riktiga pinnar som du slänger i vattnet.)

Tacka för lärdomarna du fått av det som varit. Tacka för allt gott som du har och som kommer till dig. Tacka kristallerna. Tacka dig själv. <3