Rena och ladda stenar med selenit

Rena med selenit

Ett enkelt och effektivt sätt att ladda och rena dina stenar och kristaller på, är att helt enkelt lägga dem tillsammans med, eller på, en selenit.

 

Seleniten är väldigt självrenande, och kan därmed hjälpa närliggande stenar att rensas. Eftersom selenit också har en högfrekvent energi, påverkar den vibrationen hos stenarna intill. Högfrekvent energi upplevs som mer "ren" (tänk t.ex. kärlek, glädje) än så kallad "lågfrekvent" (tänk t.ex. stress, ilska).


Det viktigaste när du jobbar med energier överlag, är din intention. Du kan lägga stenarna intill en selenit, men du behöver tänka vad det är du vill att ska hända, dvs att du vill att stenarna ska renas/laddas av seleniten. Annars händer det inte så mycket alls egentligen (även om stenarnas vibrationer såklart påverkas av varandras ändå).


Om du tycker att din selenit verkar ha dragit åt sig "dåliga vibbar" ändå, eller om den är smutsig - tänk på att ALDRIG lägga den i vatten, för då smälter den. Vill du rena en selenit kan du t.ex. blåsa på den, skölja den SNABBT under vattenkranen och direkt torka av den, vifta renande rökelse över den, visualisera renande ljus omrking den (t.ex. silvervioletta flamman), eller torka av den med en väldigt lätt fuktad trasa.

Det viktiga återigen: INTENTIONEN. Oavsett rengöringsmetod du väljer, ha i din tanke att det du gör ska rengöra stenen från låga / tunga / negativa / mörka energier, eller det ord/den energi du valt att rengöra från.

Rena och ladda stenar med selenit