Rena energi som shamanerna

Ibland kan det kännas som att man drar på sig andras energier, eller "tyngs" av sina egna. Då kan det kännas skönt att rena sitt energifält.

Om det känns "tungt" hemma eller t.ex på jobbet, så kanske man behöver rena även där.

 

>>Florida-vatten / Peru-vatten / Agua de Florida

Sägs ta bort negativ energi, rena och släppa in ljusa energier. Beskrivs som: Balanserande, stärkande, beskyddande och välsignande. Används med fördel för att tex.: Rena altare, heliga platser, ljus, välsigna hem, kristaller, stenar mm. Doftar väldigt gott och "blommigt" av örterna den innehåller.

Tips på användning: Häll i en sprayflaska, spraya ett par gånger ovanför ditt huvud och låt "dimman" regna ner över dig och ditt energifält. Samtidigt som du i din tanke/intention har som mål att rensa dig från oönskade/"tunga" energier.

Du kan även spraya några gånger i ett rum som du känner behöver renas. (Om det är på offentlig plats t.ex. på jobbet så kanske du behöver kolla först så ingen är allergisk mot doften, även om den inte doftar särskilt starkt.)

 

 

>>Vit salvia

Den klassiska örten vit salvia är välkänd och omtyckt för att rena energier.

Tips för användning: Torkad salvia bunt; tänd eld på ena kanten, blås försiktigt ut elden så att det bara ryker. Vifta röken kring dig själv, personer, föremål eller rum som ska renas. Ha i din anke/intention att du vill rena från oönskade/"tunga" energier. (Se upp för brandvarnare.) Öppna sedan fönster och dörrar för att vädra ut energierna du vill bli av med.

Finns som: Hos oss hittar du vit salvia som torkade ört-buntar (fler kommer hem till veckan), rökelsestickor/-koner samt eterisk olja (kan blandas med vatten för att göra egen spray) samt färdiga doftsprayer.

 

>>Palo Santo

Det här doftande trädet är mycket uppskattad som andligt bland shamaner och healers och har använts i heliga ritualer och för rening i tusentals år av ursprungsbefolkningen i Sydamerika.

Sägs "kalla in" goda energier, och kan med fördel användas i samband med rening med t.ex. florida vatten eller vit salvia.

Tips på användning: Tänd pinnen, låta den brinna i några sekunder innan du blåser ut lågan. Låt den pyra, och fläkta röken över dig själv, den person som ska renas, eller i det rum du vill höja energin. Finns som: Hos oss hittar du palo santo både som rena träbitar, men också som eterisk olja, doftspray, rökelsepinnar samt rökelsekoner. En av de populäraste rökelserna innehåller både palo santo och vit salvia för rening och höjning av energier.

 

Moder Jord

Passa gärna på att vara barfota utomhus nu medan vädret ännu tillåter. Känn den renande och lugnande energin från Moder Jord leta sig upp via dina fotsulor. Tips på övning: Medan du är ute i naturen (barfota eller ej), tänk/känn/visualisera hur du lämnar "tunga" energier från dig/din kropp/ditt energifält ner till jorden. Ungefär som att de "rinner av dig" från topp till tå. Moder Jord tar gärna hand om våra tunga energier och transformerar dem. Man kan likna det vid blad när de faller till marken, som sen vissnar, förmultnar och blir ny näring.