Manifestera nyårslöftet med kristallernas hjälp

Manifestera nyårslöftet med kristallernas hjälp

Kristallhealing för nyårslöftet

Sluta röka? Börja träna? Gå ner i vikt? Stressa mindre? Meditera mer? Har du avgivit något nyårslöfte? De första veckorna brukar motivationen vara på topp och det går ganska lätt att infria de nya vanorna. Men så här snart en månad in på året kanske det börjar gå trögare, och man kan lätt falla tillbaka i gamla hjulspår…

Här listar vi ett gäng kristaller som du kan ta hjälp av för att hålla löftet om ett nyare, sundare du, utifrån vad som sägs om dess kvantfysiska egenskaper och hur de lär ska påverka oss energimässigt.


Påminner om att texten är skyddad av upphovsrätten och därmed förbjuden att kopiera. Text: Therese, Butik Ametist

Stenarna som hjälper dig med målsättning

Svart turmalin – hjälper oss att sätta och nå våra mål.

Fluorit – får oss att inse, och förverkliga, våra innersta önskningar, samt att samla våra tankar.

Falköga – bra vid förändring, gör oss målinriktade och ger överblick över situationen och eventuella problem, så att vi kan övervinna hindren.

Kristaller som kan stötta vår uthållighet och handlingskraft

Aventurin – uppmuntrar vår uthållighet och stärker vår kreativitet. Även mokait, hematit, trädagat och tigerjärn är bra för uthålligheten.

För mer handlingskraft kan man ta hjälp av hematit, sodalit, howlit, tigerjärn, granat eller pyrit.

Stenar som sägs hjälpa oss till igångsättande är till exempel sodalit, kopparkis och eldagat.

Mossagaten stärker vår vilja att försöka en gång till.

 

Stenarna som sägs öka självkänsla och självförtroende

Hematit kan stärka vår självkänsla, öka vår känsla av självvärde och viljestyrka, och sägs vara särskilt stöttande för blyga kvinnor.

Unakit hjälper oss våga följa hjärtat och bestämma över våra liv, ger trygghet och styrka.

Gul kalcit ger värme, positivitet och självtillit, samt stöttar vid förändring.

Solsten kan öka vår livsglädje och hjälper oss i kontakt med vår innersta livskraft.

Kopparkis/Kalkopyrit stimulerar vårt egenvärde. Den kan hjälpa oss om det känns som att vi sitter fast i projekt, som “en knuff i baken”.

Påfågelsten/bornit ger självtillit och självkänsla samt stöttar vid förändring.

 

Stenar att ta hjälp av när du ska sluta med ett beroende

Sluta röka, äta mindre sötsaker, dricka mindre alkohol eller bli av med något annat beroende? Stenar som kan hjälpa dig då är ametist, amazonit, citrin, topas, mokait och unakit. Lepidolit kan hjälpa vid emotionella och mentala beroenden så att det blir lättare att frigöra sig från dem.

 

Ner i vikt?

Labradorit, mokait och zebrasten sägs hjälpa till att öka vår ämnesomsättning. Andra stenar som kan stötta viktnedgång är botswana-agat, snöflingeobsidian, amazonit och sodalit. Iolit är en annan bra sten för viktnedgång, som även stödjer detox och levern.

 

Minska stress och hitta lugnet

Ametisten kan hjälpa vid stress och sömnlöshet, samt sägs lindra vid nedstämdhet och sorg. Likaså har lepidolit en förmåga att lindra vid stress och depressioner.

Mossagat kan lösa upp djupgående stress och rädslor.

Jaspis breccia, krysokolla, grön aventurin, magnesit, hematit, gul aventurin och gul jaspis är andra bra stenar vid stress.

 

Meditera mera?

Krysokolla, lapis lazuli, lepidolit, serpentin, trädagat, bandametist, sodalit och celestin är bra stenar vid meditation. De kan hjälpa oss fokusera och slappna av.