Månadsstenar för oktober

 

Vilken är egentligen oktobers månadssten?

Det sägs lite olika om vilken som är oktobers månadssten, så här har vi samlat information om de tre kristaller man oftast brukar benämna.

 

Rosa opal
En sten med mild och kärleksfull energi som passar särskilt bra för att läka emotionella besvär och sägs vara lugnande, till exempel vid olika slags trauman, sorg (även hjärtesorg) och ångestbesvär. Den lär ska kunna hjälpa oss till mer acceptans. Den sägs även kunna hjälpa oss till mer klarhet, känna hopp och stärka kontakten med vårt inre jag, samt hjälpa oss i vårt “andliga uppvaknande”. En sten för hjärtchakrat. Den passar stjärntecknen jungfru, våg och skytt extra bra.

 

Rosa turmalin
Även detta är en sten för emotionell healing, kärlek och lugn. Den lär ska passa extra bra att ha med sig i tider av stress eller oro/ångest, sorg och nedstämdhet. Stenen lär ska kunna hjälpa oss till mer medkänsla, inte minst för oss själva, och har en tröstande energi. Den passar  hjärtchakrat, och stjärntecknet vågen extra bra.

 

Rosenkvarts
Liksom andra rosa stenar är även denna kristall förstås för hjärtchakrat, men kan även användas för navel- och bas-/rotchakrat. En lugnande, kärleksfull och tröstande sten även denna. Fin att ge till någon man bryr sig om, eller någon som har sorg. Passar även bra i barnrum eftersom den sägs sprida lugn och harmoni. Den lär även ska kunna hjälpa oss hitta kärlek - både till oss själva samt om vi söker en partner. Men den hjälper även till mer harmoni i alla slags relationer - familj, vänskap, kollegor, idrottslag… I övrigt sägs den också vara skyddande mot strålning och därför lämplig att ha intill datorn till exempel. Rosenkvarts passar extra bra för oxen, vågen och skorpionen.

 

För att se vårt sortiment av respektive sten - klicka på dess namn i rubrikerna ovan. :-)