Kristaller för kärlek

Kristaller för kärlek


Finns det kristaller för kärlek, passion, harmoni, relationer, självkänsla och självkärlek? Japp! Här tipsar vi om några av dem!

 

(Här ovan kan du välja att lyssna på detta blogginlägg i vår podcast, eller så läsrer du vidare här nedan om du föredrar text. Länkar till kristallerna hittar du här i bloggen. :-) )

Den mest kända så kallade kärlekskristallen är nog rosenkvartsen. Omtyckt för sin milda rosa färg,  lugnande energi och med en frekvens som kan motsvara frekvensen av känslan kärlek.  Det behöver inte vara romantisk kärlek, utan till exempel kärleken mellan förälder och barn eller goda vänner.  Eftersom det är en sten för hjärtchakrat så kan man använda den vid sorg, såväl kärlekssorg som vid förlusten av någon,  eller vid svår sjukdom. Rosenkvartsen passar även väldigt bra till barn - de brukar inte minst tycka om den rosa färgen. Men den sägs även kunna ge harmoni i barnrummet, och hjälpa till att stärka ens självkärlek. Därav passar den även fint till tonåringar och oss vuxna för den delen, så vi kommer ihåg att vi duger som vi är.
Rosenkvarts
En annan kristall som är fin att jobba med när det kommer till självkärlek är rosa kalcit, och/eller manganokalcit. Den liksom påminner oss om att vi också är viktiga och att vi inte bara ska ge och ge till andra, vi ska komma ihåg oss själva också.  Mår man inte riktigt bra själv, hur ska man då orka finnas för andra?  Du vet väl hur de säger på flyget,  att man ska ta på sig sin egen syrgasmask först innan man hjälper någon annan?! Rosa kalcit kan vara fin att ge till exempelvis en sådan där mamma som alltid placerar sig själv i sista rummet,  för att hjälpa henne komma ihåg sitt eget värde.  Stenen lär även vara bra för healing av hjärtchakrat så att vi kan läka och släppa det gamla.

mangano rosa kalcit


Jade sägs kunna dra till sig romantik och även hjälpa oss att känna trygghet i relationer, lättare att känna kärleken från universum/det gudomliga, och komma i kontakt med Moder Jord. Stenen vibrerar i frekvenser av kärlek och glädje. Den sägs även kunna hjälpa oss komma i kontakt med vårt inre barn, och även kunna dra till sig pengar och överflöd.

Jade


Grön aventurin sägs vara en tur-sten  och därmed även kunna ge tur i kärlek.  Den lär också ska vara bra för att öppna hjärtchakrat  så att vi lättare både kan ge och ta emot kärlek.  Det är en optimistisk sten som lär kunna hjälpa oss uppnå våra mål, till exempel inom kärlek.

Grön aventurin


Rhodoniten passar bra när man vill läka hjärtesorg och jobba med förlåtelse (för man behöver ju kunna förlåta, släppa och gå vidare om man vill hitta en ny partner till exempel).  Den sägs även hjälpa självkänsla och självförtroende, och kan verka tröstande och lugnande. Den jobbar med vårt bas- och hjärtchakra.  Basen står ju för vår grundtrygghet som till exempel familj, och hjärtat representerar förstås kärlek.

rhodonit


Malakit ska vara en bra sten för att öppna upp för kärlek,  inte minst självkärlek.  Dock är den en kraftfull healingsten som kan hjälpa oss att lossa gamla känslomässiga blockeringar, så man kan behöva vara lite varsam med användningen i början så att det inte allt liksom bubblar upp på en gång.  Men det är en härlig sten som hjälper oss att släppa det gamla så att vi kan öppna upp för något nytt. Den är även bra för beskydd mot till exempel negativa energier.

malakit


Solsten lär ha en vitaliserande effekt och kan passa när man vill ha in mer sensualitet i livet.

solsten

 

Karneol är också en sten för passion och relationer, då inte bara romantiska relationer utan överlag.  Dessa båda kristaller är även bra för självkänsla, kreativitet och glädje.

 karneol


Ametist är en sten som även sägs kunna dra till sig ens själsfrände. Framförallt den bandade ametisten, den som har som ett streck eller ett v av vit kvarts i sig.  Den är även renande och lugnande.

ametist

 

 

Hur använder man stenarna för att dra till sig kärlek? 

Man bör ju börja med att rena dem. Sedan kan man programmera kristallerna för det man vill, exempelvis dra till sig en ny partner, eller skapa mer harmoni i den relation man redan har, eller kanske för att öka passionen där hemma. Hur man gör för att rena och programmera stenar kan du läsa mer om i vår gratis guide som finns att ladda ner här i webbutiken (se menyn).


Du kan sedan ha stenarna på dig eller nära dig till exempel som smycken eller en kristall i din ficka. Du kan även ha dem stående hemma som dekoration, varför inte i sovrummet?  Sedan gäller det att ha tillit till sin förmåga och energierna.  Kristallerna kan hjälpa dig att uppnå dina mål vad gäller kärlek, men du måste ju fortfarande göra lite av arbetet själv också. ;-)  Öppna dig för nya möjligheter och följ intuitionen vad du blir guidad till. Kanske får du känslan att du ska gå en kurs eller ta en annan väg till jobbet, eller vad som helst, och helt plötsligt träffar du den stora kärleken om det är vad du söker.  Eller kanske dyker det upp tips på hur du kan öka harmoni, passion och stärka dina nuvarande relationer om det är vad du önskade hjälp med från kristallerna.

 

Kristallernas vibration påverkar din frekvens, så en sten som vibrerar som "kärlek" kommer hjälpa din kropp att känna den känslan, kan man kort förklara det hela. Tänk som stämgafflar - har du två och den ena ljuder, så kommer den andra att börja vibrera och låta den också, påverkad av den förstas vibrationer.