Junis månadssten: Regnbågsmånsten / Vit månsten

 

Junis månadssten
Regnbågsmånsten, vit månsten kan liknas vid en riktig gudinnesten. Den sägs ha feminin energi och vara särskilt bra för kvinnor - kvinnohälsa och fertilitet inte minst. Den sägs vara bra för hormonbalans, pms-besvär, vid klimakteriet samt under förlossning för att underlätta arbetet.

Men den passar såklart även män! Det är en sten som kan hjälpa oss vara mer i nuet, släppa det gamla och hjälpa oss vid nystarter och positiva förändringar. Den lär vara lugnande vid stress, ptsd, ångest och ilska/aggressivitet. Sägs även kunna hjälpa oss balansera våra känslor, stärka självkänslan och låta oss komma i kontakt med vår inre styrka mer.

Den lär ska vara beskyddande mot negativ energi, skador och olyckor. Och för den som är överkänslig/har känsliga sinnen sägs den hjälpa och lugna.

Regnbågsmånsten lär även ska vara bra för relationer - dels för ökad förståelse för oss själva och andra, dels för att stärka kärlek, empati och medkänsla.

En sten för visdom och andlig utveckling, kontakt med Högre Jaget, änglar och guider - perfekt vid meditation! Den sägs även kunna hjälpa oss läka djupa emotionella sår från både barndom och tidigare liv. Vill vi drömma tydligare och minnas drömmarna så ska den vara bra att ha vid sängen. Sägs även kunna minska mardrömmar hos framförallt barn.

>>> Se vårt sortiment med vit månsten/regnbågsmånsten här

>>> Ladda ner gratis guide om kristaller här