Julis månadssten: Rubin

Julis månadssten

Rubin är en kristall för rot-/baschakrat, som sägs hjälpa en känna mer lugn och trygghet. Den lär därför kunna fungera bra om man har svårt att somna, samt om man är mörkrädd eller rädd för “spöken” och annat övernaturligt.


Vad är rubin bra för?
Den sägs hjälpa oss vara mer fokuserade/koncentrerade, kreativa, modiga, passionerade, fertila, och medkännande. Lär ska vara bra för kärlek, och för att stärka relationer. Kan hjälpa oss känna oss mer emotionellt stabila, kan därför även passa bra för hjärtchakrat.


Har länge använts som en sten för tur och framgång, inte minst i jobb och studier. Den sägs även kunna hjälpa oss till mer vitalitet och ny energi såväl fysiskt som mentalt. Sägs vara bra för cirkulationssystemet, hjärtat, blodet, för rening/detox, vid infektioner, värk i kroppen och mot pms.


Kristall för beskydd
Den lär även skydda mot negativa energier, rädsla, ondska, otur och “mediala attacker” (typ när någon talar illa om en eller sysslar med svartkonster mot en). För hemmet sägs den kunna skydda mot bränder, stormar och inkräktare.


Rubinens energi
Vissa kan uppleva rubinens energi som allt för intensiv och aktiverande (då kanske man bara vill använda den korta stunder), medan andra kan känna sig väldigt lugna - prova dig fram hur stenen känns för just dig, vid olika tillfällen/humör.


Fakta om rubin
Rubin är av mineralet korund, som finns i flera olika färger. Just röd korund kallas rubin, och den får sin röda färg av att den innehåller små mängder krom.


Rubin är stenen för att fira 40-årig bröllopsdag.>>> Se vårt sortiment med rubiner

>>> Ladda ner gratis guide om kristaller