Jordning och lugn med dofter och kristaller

Jordande kristaller lugnande eteriska oljor

 

I stressiga tider kan det vara viktigt att tänka på det där med att jorda sig - att vara i nuet och kunna känna sig lugn. Att vara jordad kan även skydda en mot att känna av andras energier och måenden.

Kristaller och aromaterapi med eteriska oljor kan hjälpa en till jordning, att minska på stressen och uppleva mer välmående och inre trygghet.

 

 

Kristaller som jordar och lugnar - några favoriter

Alla mörka och röda stenar brukar vara bra för lugn och jordning. Du kan bära dem med dig, ha dem på skrivbordet eller vid sängen, eller där det känns som att de passar bäst för just dig. Exempel på stenar:

-ametist

-svart turmalin

-röd jaspis

-rökkvarts

-hematit

-granat

-shungit

-svart obsidian

 

 

 

Eteriska oljor för lugn och jordning

Har du en aromalampa eller diffuser så kan du använda någon (eller göra en blandning med droppar från 2-3 av dina favoriter). OBS! I en diffuser avråder vi från att använda syntetiska så kallade doftoljor, de passar bättre i en aromalampa. Eteriska oljor (som är äkta, från växter) går utmärkt att ha i en diffuser.

Det går även att blanda någon droppe med några milliliter av en bärarolja (t.ex. mandel-, kokos-, tistel-, raps- etc) för att smörja på huden. Testa med en liten droppe på huden först ifall du är osäker på ev. allergi.

Här är exempel på oljor som kan öka lugnet, även rökelser med samma doft kan såklart också verka lugnande:

 

-cederträ

-olibanum / frankincense

-myrra

-cypress

-kanel

-ylang ylang

-lavendel

 

 

Andas!

Din andning är det enklaste och snabbaste sättet till mer lugn. Andas in djupt genom näsan, och lååååångsamt ut genom munnen. Efter en kort stund kan du känna dig betydligt mer lugn och avslappnad.