Eteriska oljor för att balansera chakran

 

 Balansera dina chakran med eteriska oljor

Varje chakras energifrekvens kan matchas med vibrationen/frekvensen i olika växter/örter och därmed även den eterisk olja som är extraherad ur växten. Eteriska oljor finns i många olika kvaliteter, för att använda dem på huden bör du köpa oljor av god kvalitet. Titta så att det latinska namnet står på flaskan, samt att oljan helst är kallpressad, oraffinerad och ekologisk. 

Så här gör du: blanda ut 1-2 droppar av den utvalda eteriska oljan med ca en tesked av en bärar-olja, t.ex. jojoba-, mandel– eller kokosolja. Blanda oljorna, gnugga blandningen mellan dina händer och smörj sedan varsamt in området för det chakra du valt att jobba med. Smörj med cirklande rörelse medurs en liten stund, gärna medan du säger chakrats mantra samtidigt (upprepa ordet/ljudet medan du masserar). 


För bas-/rotchakrat kan du smörja vid svanskotan, för sakral-/navelchakrat nedanför naveln, på solarplexuspunkten där bröstbenet slutar, i halsgropen och nacken för halschakrat, på en punkt ca 2 cm ovanför/mellan dina ögonbryn för pannchakrat/tredje ögat, samt ovanpå hjässan/i håret för kronchakrat.



Exempel på passande eteriska oljor
Rot-/Baschakrat: cypress, timjan
Sakral-/navelchakrat: sandelträ, myrra
Solar plexus-chakrat: kamomill, lavendel, bergamott
Hjärtchakrat: ros, jasmin
Halschakrat: pepparmynta, eukalyptus
Pannchakrat/tredje ögat: enbär, muskatellsalvia
Kronchakrat: frankincense/rökelseträd/olibanum, rosenträ

 

eteriska-oljor-chakra-balans