Rena energi som shamanerna

· 507 ord · ungefär 3 minuter


Ibland kan det kännas som att man drar på sig andras energier, eller "tyngs" av sina egna. Då kan det kännas skönt att rena sitt energifält.

Om det känns "tungt" hemma eller t.ex på jobbet, så kanske man behöver rena även där.


>Florida-vatten / Peru-vatten / Agua de Florida

Sägs ta bort negativ energi, rena och släppa in ljusa energier. Beskrivs som: Balanserande, stärkande, beskyddande och välsignande. Används med fördel för att tex.: Rena altare, heliga platser, ljus, välsigna hem, kristaller, stenar mm. Doftar väldigt gott och "blommigt" av örterna den innehåller.

Tips på användning: Häll i en sprayflaska, spraya ett par gånger ovanför ditt huvud och låt "dimman" regna ner över dig och ditt energifält. Samtidigt som du i din tanke/intention har som mål att rensa dig från oönskade/"tunga" energier.

Du kan även spraya några gånger i ett rum som du känner behöver renas. (Om det är på offentlig plats t.ex. på jobbet så kanske du behöver kolla först så ingen är allergisk mot doften, även om den inte doftar särskilt starkt.)


>Vit salvia

Den klassiska örten vit salvia är välkänd och omtyckt för att rena energier.

Tips för användning: Torkad salvia bunt; tänd eld på ena kanten, blås försiktigt ut elden så att det bara ryker. Vifta röken kring dig själv, personer, föremål eller rum som ska renas. Ha i din anke/intention att du vill rena från oönskade/"tunga" energier. (Se upp för brandvarnare.) Öppna sedan fönster och dörrar för att vädra ut energierna du vill bli av med.

Finns som: Hos oss hittar du vit salvia som torkade ört-buntar (fler kommer hem till veckan), rökelsestickor/-koner samt eterisk olja (kan blandas med vatten för att göra egen spray) samt färdiga doftsprayer.


>Palo Santo

Det här doftande trädet är mycket uppskattad som andligt bland shamaner och healers och har använts i heliga ritualer och för rening i tusentals år av ursprungsbefolkningen i Sydamerika.

Sägs "kalla in" goda energier, och kan med fördel användas i samband med rening med t.ex. florida vatten eller vit salvia.

Tips på användning: Tänd pinnen, låta den brinna i några sekunder innan du blåser ut lågan. Låt den pyra, och fläkta röken över dig själv, den person som ska renas, eller i det rum du vill höja energin. Finns som: Hos oss hittar du palo santo både som rena träbitar, men också som eterisk olja, doftspray, rökelsepinnar samt rökelsekoner. En av de populäraste rökelserna innehåller både palo santo och vit salvia för rening och höjning av energier.


Moder Jord

Passa gärna på att vara barfota utomhus nu medan vädret ännu tillåter. Känn den renande och lugnande energin från Moder Jord leta sig upp via dina fotsulor. Tips på övning: Medan du är ute i naturen (barfota eller ej), tänk/känn/visualisera hur du lämnar "tunga" energier från dig/din kropp/ditt energifält ner till jorden. Ungefär som att de "rinner av dig" från topp till tå. Moder Jord tar gärna hand om våra tunga energier och transformerar dem. Man kan likna det vid blad när de faller till marken, som sen vissnar, förmultnar och blir ny näring.

Tips på 7 kristaller som passar bra för chakra-balansering

· 85 ord · mindre än en minut


Tips på 7 kristaller som passar bra för chakra-balansering

(Inom parentes = hur man traditionellt använt dessa stenar.)

Kronchakrat - Golden healer ("allroundhealer", både höjer och jordar energi)

Pannchakrat - Ametist (lugnande, öppnar upp för intuitionen)

Halschakrat - Sodalit (för kommunikation, sköldkörteln och lymfystem/immunförsvar)

Hjärtchakrat - Malakit (väldigt helande och kan lösgöra blockeringar kraftfullt)

Solar plexus - Gul Aventurin (stärker självkänslan, hjälper en strunta i vad andra tycker om en)

Navelchakrat - Karneol (stärker passion/"glöd", för fertilitet)

Baschakrat - Hematit (jordande, för minne och fokusering)

Hur renar man sina kristaller och stenar?

· 169 ord · ungefär en minut

Varför ska man rena stenarna?

Stenar och kristaller tar upp energier från sin omgivning samt från människor som hanterar dem. Därför kan det vara bra att rena stenarna dels när man precis köpt dem, och dels regelbundet om man använder dem ofta.

Hur ofta ska man rena dem?

Egentligen när du känner att det är dags, eller om de börjar se "trötta"/ut, t.ex. ändrar färg. Bär du dem på dig/använder dem dagligen kanske du vill rena dem varje dag eller åtminstone en gång i veckan. Stenar som används i healing renas med fördel efter varje behandling.

Exempel på rening

*Skölj stenarna under ljummet vatten

*Vifta med röken av vit salvia över stenarna

*Gräv ner dem i jord (ute eller i blomkruka) några dagar

*Lägg dem i rinnande vattendrag ute

*Lägg dem på ett kluster av t.ex. citrin eller ametist

*Blås på dem med intentionen att blåsa bort gamla/tunga energier från dem


Vill du ha mer tips om hur man tar hand om sina kristaller?

>>>Ladda ner vår gratis guide

Guide: Hur väljer man rätt änglakort?

· 402 ord · ungefär 2 minuter

Vilken änglakortlek ska man välja?

Vi får ofta den frågan i butiken. Hur hittar man rätt kortlek, det finns ju så många, och alla är ju lika fina...?!

Det bästa sättet att veta om kortleken är rätt, är vilken känsla du får av den. Tycker du om den? Gillar du bilderna och texterna? Då kommer den förmodligen att passa dig!


Muskeltesta
Du kan även rådfråga ditt "Högre Jag" genom så kallad muskeltestning. Håll i den kortlek du funderar på, eller tänk på den, om du t.ex. funderar på att beställa en i webbutiken. Stå upp, blunda. Fråga "är det här rätt kortlek för mig?", och tänk att du "kastar upp" frågan ovanför ditt huvud.

Känn efter om du faller lätt framåt eller bakåt. Framåt betyder JA och bakåt betyder NEJ. (Du kan testa att fråga "är godis nyttigt för mig", som "kontrollfråga" för att se att det funkar... ;-) )


Favorit bland nybörjare
En av de mest populära lekarna bland nybörjare är "Daglig vägledning från dina änglar". Den passar de flesta, och kan "svara på" en bred bas av frågor inom olika kategorier.För den som kanske är lite mer van vid orakelkort
En annan lek som är mycket omtyckt är Änglaterapi Orakelkort, en mångsidig lek, som även kan passa nybörjare. Texterna är lite kortare, så här får man mer gå på bilden och känslan man får av bilderna/sin intuition.Något mer avancerad - och för dig som även kan tarot
Änglatarot är min favorit. Den har 78 kort istället för 44, och bygger på den klassiska tarot-leken. Men här finns inga "mörka" kort som t.ex. Döden. ;-) Man behöver inte kunna något om tarot för att använda denna lek, eftersom det är en orakellek också, med både text och bild. Här har du även tillgång till siffror och element, vilket kan ge mer djup i dina readings.


För dig som vill ha korta och koncisa svar
Änglasvar heter leken som bland annat kan svara Ja, Nej, Kanske, när i tid, osv. Den kan användas för sig själv vid kortare frågor, eller som komplement till andra lekar om man vill göra en mer utförlig reading.


Gratis guide för hur man använder änglakort
>>>Här hittar du den


Tveka inte att kontakta oss i butiken om du funderar på något kring vilken kortlek du ska välja. :-) <3

Mvh Therese, Cert. Angel Card Reader since 2013, by Doreen Virtue & Radleigh ValentinePorträttfoto samt omslagsfoto: Fotograf Smultronstrå, Sundsvall